top of page
FB_IMG_1558359828640.jpg

Hvem vi er: Ideen, folka, historien

Vår visjon er å være en oase av visdom og medfølelse,

hvor vi kan bidra til at mennesker og dyr blir fri fra lidelse.

Vi gjør dette gjennom etikk, meditasjon, refleksjoner over virkeligheten, vennskap og fellesskap.

 

Oslo Buddhistsenter åpnet 19 februar 2000 til nytte og glede for alle levende vesener. Vi er en liten gjeng som blir inspirert av å oversette buddhas tidløse lære til praktiske måter å leve bedre her og nå. Det gjør vi ved å anerkjenne og etter hvert akseptere alle sider ved oss selv og de rundt oss. Og så integrerer vi det som er sunt i alt vi gjør. Og vi gjør det med kjærlighet – det er i alle fall målet. Ut fra en slik vennlig aksept og voksende indre ro kan vi begynne å gi slipp: Først dårlige vaner og til slutt alle forestillinger eller vrangforestillinger vi har om livet, om oss selv og om verden. Vi vil oppleve virkeligheten som den er nå. Vil du være med?​Vi er ikke alene. Vi er en del av det verdensomspennende Triratna buddhistfellesskap som ble startet våren 1967. Siden Buddhas tid har nye tradisjoner hele tiden vokst frem. Triratna er et av de siste tilskuddene.

Vår visjon

er å leve frie, kloke og medfølende liv i en vestlig kultur.​ Mange kommer tilfeldigvis innom Oslo Buddhistsenter og føler seg umiddelbart hjemme. Det er som en Oase i hverdagen: Det er noe som er sant og virkelig – og samtidig hjertelig og morsomt. Vi trenger alle et miljø: perspektiv og idealer; vennskap; oppmuntring; støtte og inspirasjon fra likesinnede. Det tar tid å integrere nye idealer i sitt liv. Derfor snakker vi om  tre nivåer av praksis:​Ordensmedlemmer dedikerer hele sitt liv til oppvåkning til glede for alle levende vesener. Mitraer ser på seg selv som buddhister, lever etter buddhistisk etikk og ser på Oslo Buddhistenter og Triratna buddhistfellesskap som sitt åndelige hjem. Venner stikker innom av og til, deltar på kurs og retretter og praktiserer så mye eller lite man vil.​ Uansett om du er ordinert, mitra eller venn kan du bli registrert som "offisiell buddhist" i Norge. Da får Oslo Buddhistsenter din del av "kirkeskatten". Du kan melde deg inn her. Oslo Buddhistsenter er med i Buddhistforbundet, som samler alle buddhistfelleskap i Norge.

Helge & Co by Anne Worner Creative commons on Flickr small.jpg

Etiske utfordringer

Etiske problemer og umoralske handlinger fra fortiden har påvirket de som er involvert i Triratna buddhistorden og buddhistfellesskap. Noen har stått frem og fortalt om den lidelsen de har opplevd gjennom sin kontakt med Triratna. Som et åndelig fellesskap og organisasjon har vi prøvd å adressere disse spørsmål så åpent og ærlig vi har fått til. Vi har utforsket hva som har skjedd og invitert de som har blitt påvirket til å dele sine historier, få hjelp der det trengs, og lære for fremtiden. Du kan lese om  etiske utfordringer i Triratna og det vi har lært her. Vi ber alle de som vil fordype seg i Triratna om å gjøre seg kjent med dette innholdet og nevner det til tider i våre aktiviteter. Hvis du har spørsmål så ta kontakt med Muditadevi på 410 83 739 eller Gunaketu på 977 15 657.

Du kan lese om hvordan vi skaper skaper et trygt sted for alle i våre Etiske retningslinjer for Oslo Buddhistsenter signertRetningslinjer for beskyttelse av barn 2021, Adult Safeguarding policy 2021 og hvordan du kan varsle hvis noe virker utrygt.

Mannen på bilde er ukjent og kan være et symbol på unødvendig lidelse som oppstår når man handler etisk usunt.

Vårt trygghetsombud er Manjusara med telefon: 908 92 563 og kan kontaktes hvis du har tanker om egen eller andres trygghet.

bottom of page