top of page

tor. 27. apr.

|

Grünerløkka

Introduksjon til et moderne buddhistisk fellesskap: Triratna

Denne kvelden ser vi på hvordan den Vestlige Buddhistorden ble til Triratna buddhistorden, kontroverser i Triratna, og hvordan vi kan trygge hverandre i organisasjonen.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Introduksjon til et moderne buddhistisk fellesskap: Triratna
Introduksjon til et moderne buddhistisk fellesskap: Triratna

Tid og sted

27. apr., 18:00 – 20:30

Grünerløkka, Helgesens gate 10, 0553 Oslo, Norge

Om arrangementet

I dette kurset over 7 kvelder (ikke påskeuka) vil vi utforske det globale Triratna buddhistfellesskap som Oslo Buddhistsenter er en del av. Vi vil se nærmere på grunnleggeren Sangharakshita, hans historie, lærere og inspirasjonskilder. Vi lærer hvordan han ble ordinert som munk og levde neste 20 år i India. På 50-tallet støttet Sangharakshita Dr. Babasaheb Ambedkar i å frigjøre seg fra kastesystemet i India og konvertere til buddhismen, med millioner av sine tilhengere. Dette er et viktig, men lite kjent aspekt ved dagens buddhisme. I 1967 grunnla Sangharakshita den Vestlige Buddhistordens Venner og året etter den Vestlige Buddhistorden, som senere skiftet navn til Triratna buddhistfellesskap og Triratna buddhistorden. Vi vil se hva de består av. Vi vil også se på kontroverser i forbindelse med Triratna.

Hensikten med Triratna er å uttrykke de buddhistiske innsiktene, verdiene og praksisene på vestlig kulturelle måter.

Selv om kurskveldene bygger på hverandre kan du også komme bare på noen kvelder. Vi ser gjerne at du melder deg på men det er ikke nødvendig.

Billetter

Pris

Antall

Total

 • Et buddhistisk fellesskap

  Betal det du vil

  Takk for interessen. Vi anbefaler et bidrag per kveld på 250kr for de med full lønn og 100kr for de med lav inntekt. Et alternativ er å etablere fast overføring per måned.

  Betal det du vil

  0

  kr 0,00

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page