top of page

tor. 02. mai

|

Grünerløkka

Frihet fra lidelse - den edle åttedelte vei

Strever du med vaner som begrenser deg? Bli kjent med Buddhas 4 edle sannheter og veien ut av unødvendig lidelse

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Frihet fra lidelse - den edle åttedelte vei
Frihet fra lidelse - den edle åttedelte vei

Tid og sted

4 datoer til

02. mai 2024, 18:00 – 20:30

Grünerløkka, Helgesens gate 10, 0553 Oslo, Norge

Om arrangementet

Alle som har hørt om buddhisme vil vite at det er en vei. Det er en vei som leder mot realisering av sannhet, enhet med virkeligheten som vi kaller opplysning eller Nirvana, eller virkeliggjøring av ens egen buddha-natur. Denne veien beskrives på mange forskjellige måter og den edle åttedelte veien er trolig den mest kjente.

Den åttedelte vei er den fjerde av fire edle sannheter. Hvis vi ser på Buddha sin første formidling av sin lære etter at han var opplyst, i Hjorteparken i Sarnath finner vi de fire edle sannheter: anerkjennelse av lidelse, årsaken til lidelse, opphør av lidelse og veien som leder vekk fra lidelse – nemlig den åttedelte vei.

(Utdrag fra the Buddha’s Noble Eightfold Path av Sangharakshita)

Denne våren vil Aryanayaka og Gunaketu utforske denne grunnleggende læren som vi finner i nesten alle former for buddhistisk praksis. Vi starter der Buddha startet, med lidelse. Hvorfor starte der? Fordi lidelse motiverer oss til endring mer enn kanskje noe annet. Det kan være fysisk, psykologisk eller eksistensiell lidelse. Formen er ikke så viktig. Det som er viktig er å anerkjenne den, fatte håp om at vi kan gjøre noe med den – og så gjøre det. Det er her den åttedelte vei kommer inn. Den består av følgende:

Rett eller fullkommen visjon

Rett eller fullkommen intensjon

Rett eller fullkommen tale

Rett eller fullkommen handlinger

Rett eller fullkommen levebrød

Rett eller fullkommen innsats

Rett eller fullkommen oppmerksomhet/ varhet

Rett eller fullkommen absorpsjon

 

Vi vil ta for oss disse uke for uke og se hvordan vi kan praktisere i egne liv. Kurset er for deg som kjenner buddhismen fra før. Kurset går ikke 23.5. pga Vesakfeiring og sannsynligvis 9.5.24.

Hvis du ikke kjenner til dette materiale fra før anbefaler vi å kjøpe boken The Buddha’s Noble Eightfold Path enten som papirutgave eller ebok. Du kan også høre på forelesninger av Sangharakshita om den åttedelte vei.

Pris for alle 8 kveldene kr 1400/700 for inntekt/lav inntekt-student for hele kurset. Drop-in kr 200/120. Betales med Vipps til #10874 eller til konto i Cultura bank 1254.05.10421. Ta kontakt hvis du ønsker en annen pris eller gir faste månedlige bidrag. Reserver din plass ved å betale ikke-refunderbart depositum kr 200 her innen 18.4.24.

Vi gleder oss

Aryanayaka og Gunaketu

Billetter

  • Ikke refunderbart depositum

    kr 200,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page