Gunaketu

Organisator

Gunaketu
Telefon
97715657
Email
gunaketu@live.no
Kategorier

Mer info

Påmelding

Neste Arrangement

QR-kode

Dato

sep 06 2019 - sep 08 2019

Tid

19:00 - 15:00

Pris

Donasjon foreslått 1900/1300

Sommerretrett 6-8.9.2019: Padmasambhava og den mytiske dimensjonen

Velkommen til årets sommerretrett for Oslo Buddhistsenter og Sørøstlige Sverige + Danmark 🙂 Dette er anledningen for alle som er inspirert av Triratna sin tilnærming til buddhas lære om å komme sammen, inspirere hverandre og ta praksis dypere.  Retretter er en viktig anledning til å få en rikere opplevelse av hva et buddhistisk liv kan innebære, med meditasjoner, diskusjoner, samarbeid, stillhet om morgenen og bare væren.

Vi forutsetter at du har fått en introduksjon til meditasjon på pusten og meditasjon på kjærlig vennlighet. Det kan du gjøre hos Oslo Buddhistsenter: www.oslobuddhistsenter.no

Temaet for retretten blir (trolig) Padmasambhava og den mytiske dimensjonen ved praksis. Padmasambhava er en myteomspunnet person som bidro til å introdusere buddhismen til Tibet. Han hadde suksess der forgjengeren måtte gi opp ved å gå i sterk dialog med lokale demoner, demonske krefter og energier. I motsetning til den Vestlig tilnærmingen til drager og demoner med å drepe dem, temmet Padmasambhava demonene. Han gav dem i tillegg en skatt å vokte og ble dermed alierte i stedet for motstandere.

Denne jobben må vi også gjøre i vårt eget sinn: Møte og temme våre demoner og gjøre dem til alierte i vår søken etter frihet.

Årets retrett ledes av Gunaketu med team. Gunaketu ble ordinert i 1996 og startet Oslo Buddhistsenter i 2000. I tillegg til å undervise ved Oslo Buddhistsenter jobber han som gestaltterapeut i egen praksis og underviser litt ved OsloMet Storbyuniversitet. Den mytiske dimensjonen har alltid vært et viktig element av hans praksis.

Retretten er dugnadsbasert slik at alle bidrar til å skape en inspirerende retrett med å lage mat, vaske opp og rengjøre.

Kostnad: Da folk har forskjellig betalingsevne ber vi dere med vanlig inntekt å betale 1.900NOK og dere som er lavtlønnede å betale 1.300NOK. Hvis det er vanskelig så ta gjerne kontakt. Hvis du vil støtte de som har dårlig råd – betal litt ekstra og si fra at du vil støtte andre. Retretten inkluderer enkel losji i delt rom og vegansk mat. Ta med sengetøy. Transport kommer i tillegg og vi prøver å organisere bildeling.

Meld deg på her. Bindende påmeldingsfrist: 20.8.19.

Betaling til Oslo Buddhistsenter: konto 1254.05.10421 eller via PayPal til post@oslobuddhistsenter.no. Merk betaling sommerretrett 2019

Metta
Teamet fra Oslo Buddhistsenter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *