Gunaketu

Organisator

Gunaketu
Telefon
97715657
Email
gunaketu@live.no

Andre Arrangører

Muditadevi
Muditadevi
Telefon
410 83 739
Email
dh.muditadevi@gmail.com

Lokasjon

Online - på nett

Mer info

Påmelding

Neste Arrangement

QR-kode

Dato

jan 28 2021

Tid

18:00 - 20:30

Radikal Dharma – introkurs til buddhisme og meditasjon

En radikal tilnærming til Dharma, Buddhas lære hvor vi presenterer viktige temaer og prinsipper på hvordan du kan fri deg fra unødvendig lidelser eller utilfredshet i livet ditt. Kurset er på zoom og du får lenke til kurset når du har meldt deg på. Kurset går over 6 torsdager med siste kveld 11.3.21 (ikke 25.2. pga vinterferie). Du får utforske prinsippene gjennom øvelser og refleksjon i faste grupper med andre. Du vil få oppgaver å praktisere mellom samlingene for å utforske og erfare hvordan prinsippene fungerer i ditt liv . Mye handler om å bli mer bevisst måten du lever ditt liv og finne måter å bli mer oppmerksomt tilstede og møte deg selv og andre med vennlighet. Du vil oppleve at læren utfordrer deg på hvordan du tenker og møter verden, og gjennom meditasjon erfare hvordan være mer tilstede med det som er og se at alt er endring, til og med du. Det blir meditasjon hver kveld og vi veksler på mellom meditasjon på pusten og kjærlig vennlighet, og noe bare sitte. Fordi det er faste grupper hver kveld vil det være en fordel om du kan være med på hele kurset.
Det blir mange ulike temaer fra Buddhas lære, blant annet:
-De 3 kjennetegn for betinget eksistens; vi kan forandre oss,(vi gjøre det hele tiden), ekte lykke kommer innenifra, ikke fra ytre ting, vi er gjensidig forbundet med andre levende vesen og verden rundt oss.
– Handlinger har konsekvenser og loven om karma. Vår handlinger nå skaper vårt fremtidige selv. Det vi investerer vår energi i vokser.
– Etiske retningslinjer og effekt av sunne og usunne handlinger. Hvordan fri oss fra reaktive sykluser og ble mer den personen vi ønsker å være.
– Hvorfor meditasjon er en viktig del av buddhistisk praksis og det å skape et ‘sprekere’ sinn.
Kurset er donasjonsbasert, og vi foreslår kr 900 for kurset for dere som er i jobb og kr 300 for dere som ikke er det eller har lav inntekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *