Lokasjon

Oslo Buddhistsenter
Helgesens gate 10, Oslo, Norge
Kategorier

Neste Arrangement

QR-kode

Dato

nov 10 2018

Tid

17:00 - 22:00

Pris

Donasjonsbasert

Dharma café og minnestund for Sangharakshita

Sangharakshita (1925-2018)

Det er med tungt hjerte vi mottar nyheten om at Sangharakshita døde tirsdag 30 oktober på sykehus i Storbritannia, omgitt av sine nærmeste venner.

Jeg traff Sangharakshita først gjennom det vennskap av unge mennesker som ville finne mening i livet, leve etiske liv, ha det moro sammen og praktisere buddhas lære. Året var 1991 og jeg studerte i Manchester. Jeg ble grepet av blandingen av en presis forståelse av buddhas lære blandet med en grensesprengende visjon for hva livet kan innebære, organisatorisk talent og fokus på nære vennskap. Da jeg møtte han noen år senere ble jeg skuffet over hans uunnselige ytre. Jeg vet ikke hva jeg hadde ventet, men noe mer “fancy”. Han kom flere ganger til Manchester og bodde i det kollektivet jeg også bodde. Senere satte jeg pris på hans evne til både å være sylskarp i sin kritikk og poetisk i sin feiring av livet i sine offentlige taler og forelesninger, samt varm og nær i personlige samtaler.

Etter over 70 aktive år med å videreføre Buddhas tidløse budskap til folks lokale situasjon, enten de bor i slummen i India eller i overflod i Vesten, etterlater han seg over 70 publiserte verk, en orden med over 2200 ordensmedlemmer og aktiviteter i 26 land verden over.

Vi er stolte og takknemlige for å kunne videreføre denne tradisjonen ved Oslo Buddhistsenter.

Du kan lese en kort historie om hans liv her: https://thebuddhistcentre.com/sangharakshita-obituary

Lørdag 10.11 begraves Sangharakshita på Adhisthana der han bodde de siste årene. Du kan les mer om begravelsen her: https://thebuddhistcentre.com/sangharakshita/vigil-and-funeral-information

På Oslo Buddhistsenter vil vi også markere hans begravelse under Dharma cafe samme dag. Her er det foreløpige programmet for både barn og voksne:

17.00  Vi samles til en enkel suppe som du kan kjøpe til inntekt for senteret.

17.45  Sangharakshita ville bygge et “nytt samfunn” der vi lever sunt og tar vare på hverandre. En del av det samfunnet vil være å ta vare på den kloden vi lever på. For å knytte Sangharakshita sitt arbeide opp mot den interreligiøse klimavandringen ser vi filmen “Before the Flood” av Scorsese og DeCaprio.

Barn vil ha egne aktiviteter ledet av Agata på et eget rom. Si gjerne fra om du kommer med barn.

19.30 Pause til kaker og kaffe

20.00 Vi minnes Sangharakshita samlet gjennom en kort tale fra Gunaketu med billedkavalkade og så gjør vi en kort puja og synger mantra for Sangharakshita mens alle har anledning til å tenne et lys og gi andre gaver. Vi vil også skrive i en minnebok som vil bli satt sammen av ark fra hele verden. Hvis du vil gi en sise gave til Sangharakshita kan du støtte utgivelsen av hans samlede verker: https://www.windhorsepublications.com/sangharakshita-complete-works/

21.00 Vi planlegger å avslutte ca kl 21.00. De som vil sitte lenger kan gjøre det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *