Bidra
Hvordan hjelpe til

med ferdigheter eller penger

og bidra til å skape en bedre verden

Lær mer

Hvorfor vi mener

gavmildhet er det vakreste ordetGaver

 

Gavmildhet er språket til omsorg, glede og kjærlighet.

Det er den mest direkte måten å uttrykke den varmen vi føler for andre. Derfor er gavmildhet sentralt i Buddhas lære, og det vi baserer vår økonomi på. Vi ønsker å skape en kultur av gavmildhet ved Oslo Buddhistsenter og basere alt vi gjør på å gi det du kan og ta det du trenger.  Vi vil der tilby alt vi gjør gratis i en dugnadsånd.  Smått om senn blir verden et bedre sted å være 🙂 Kjært barn har mange navn og på det buddhistiske språket pali betyr gavmildhet «dana». 


Buddha gikk rundt med tiggerskålen sin og var helt avhengig av gavmildhet for å overleve. I dag er det ofte mer praktisk å gi penger for å støtte opp om buddhistiske aktiviteter. Driften av senteret er avhengig av slike bidrag for å dekke kostnadene og du kan bidra på flere måter: Gi det du kan og ta det du trenger 🙂

 


Vipps til Oslo Buddhistsenter #10874

eller betal via nettbank til Oslo Buddhistsenter, konto 1254.05.10421, IBAN: no2612540510421, BIC/SWIFT: CULTNOK1, BIC: DNBANOKK

Har du PayPal kan du betale til post@oslobuddhistsenter.no.

 

MELD DEG INN I BUDDHISTFORBUNDET

Da mottar Oslo Buddhistsenter din del av «kirkeskatten» – nesten 1000kr i året.   Gå hit og «meld meg inn som BF medlem» –  på neste side velg «Oslo Buddhistsenter – Triratna Buddhistfellesskap

 

ENKLERE LIV – FAST BETALINGSOPPDRAG I NETTBANK

Ved å sette opp et fast betalingsoppdrag  bidrar du regelmessig til at vi kan tilby kurs og retretter gratis – uten å måtte tenke mer på det. Det gir oss forutsigbarhet.

 

TESTAMENTERTE GAVER

Testamenter er måter å gi bort noe av det en selv ikke trenger når en dør. Det være godt å gi noe av det man har jobbet hardt for og hatt nytte av selv til et godt formål. Hvis du skulle ha lyst til å skrive et testamente har vi laget en enkel veiledning.
 • Det å kunne praktisere i et buddhistisk fellesskap er helt avgjørende for meg.

  - Thomas Kaiser
  - Thomas Kaiser
  Mitra som forbereder seg til ordinasjon
 • Når hverdagens stress og krav gjør at jeg mister deler av meg selv eller går meg litt vill så kan jeg besøke dere og får hjelp til å finne inn til meg selv igjen. Jeg er så takknemlig for at dere kommet inn i livet mitt.

  - Marianne Klasson
  - Marianne Klasson
  Venn
 • Et harmonisk felleskap som må oppleves 🙂

  - Dennis Jagestad
  - Dennis Jagestad
  Mitra som forbereder seg til ordinasjon


Utforsk

Ved å gi

hjelper du deg selv og andre


Vårt mål er å hjelpe alle som trenger det til å leve frie, medfølende og kloke liv.

Det kan du bidra med og vi trenger din hjelp.

 

Endring begynner hjemme med din egen praksis. “Oppmerksomhet er revolusjonerende” sier Bhante Sangharakshita som startet Triratna. Ved å bli bevisst det vi tenker, sier og gjør vil vi gradvis orientere oss mot sunne verdier som vennlighet, sannhet, kjærlighet. Dette kan du gjøre ved å delta på introduksjonskurs, meditere, studere, reflektere, delta på fordypnings aktiviteter og retretter i inn- og utland. Hvis du har lyst til å begynne i dag kan du alltids begynne med å gi: et vennlig ord, en kopp kaffe, litt tid.

Hjelp andre: Fra et buddhistisk perspektiv er buddhas lære den største gaven man kan gi. Det kan du gi ved å delta og støtte opp om aktiviteter på buddhistsenteret. Du kan også tilby å hjelpe med å gjøre rent, vedlikeholde hjemmesiden eller bidra til en mer bærekraftig verden.

Du kan hjelpe til med å finansiere de aktivitetene vi tilbyr gratis ved å gi månedlige bidrag, oppmuntre andre til å gjøre det samme, og finne andre måter å skaffe penger til buddhistsenteret. Vårt mål er å få råd til å ansette to personer på fulltid til å undervise ved og drive buddhistsenteret. I dag har vi kun råd til en deltidsstilling til 160.000kr pa. Vi har også ambisjon om å kjøpe vårt eget senter.

Oslo Buddhistsenter er medlem av Buddhistforbundet som er en paraplyorganisasjon for de fleste buddhistgruppene i Norge. Gjennom Buddhistforbundet er vi også representert i Samarbeidsrådet for Tros og Livssyn, og The European Buddhist Union.Engangsbidrag

Du kan Vippse et bidrag til #10874

Betale til konto: 1254.05.10421, IBAN: no2612540510421, BIC/SWIFT: CULTNOK1, BIC: DNBANOKK

eller bruke denne lenken via PayPal:


GI NÅ