Det brennende huset: klimakrise, personlig engasjement og sjokolade

Huset vårt brenner! Vi må komme oss ut! Barna som leker i huset er ikke klar over faren og fortsetter å leke selv om faren deres forteller om faren. Hva kan gjøres? Hva foreslår Buddha? Dette er en klassisk historie fra Den Hvite Lottussutraen i Buddhistisk litteratur. Med den som utgangspunkt utforsker Gunaketu hvordan vi kan møte klimakrisen på lekende alvorlige måter. Du møter blant annet en av Gunaketus inspirasjonskilder Timothy Morton, og hvordan sjokolade kan hjelpe oss. Talen er tatt opp ute ved et bål i Ås, som del av en dag med meditasjon, tale, diskusjoner og latter. For en dypere utforsking av temaet anbefaler vi boken «The Burning House: A Buddhist Response to the Climate and Ecological Emergency https://www.windhorsepublications.com/product/the-burning-house/


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *