Sangharakshita 1925-2018

Write by:

Det er med tungt hjerte vi mottar nyheten om at Sangharakshita døde tirsdag 30 oktober på sykehus i Storbritannia, omgitt av sine nærmeste venner.

Jeg traff Sangharakshita først gjennom det vennskap av unge mennesker som ville finne mening i livet, leve etiske liv, ha det moro sammen og praktisere buddhas lære. Året var 1991 og jeg studerte i Manchester. Jeg ble grepet av blandingen av en presis forståelse av buddhas lære blandet med en grensesprengende visjon for hva livet kan innebære, organisatorisk talent og fokus på nære vennskap. Da jeg møtte han noen år senere ble jeg skuffet over hans uunnselige ytre. Jeg vet ikke hva jeg hadde ventet, men noe mer “fancy”. Han kom flere ganger til Manchester og bodde i det kollektivet jeg også bodde. Senere satte jeg pris på hans evne til både å være sylskarp i sin kritikk og poetisk i sin feiring av livet i sine offentlige taler og forelesninger, samt varm og nær i personlige samtaler.

Etter over 70 aktive år med å videreføre Buddhas tidløse budskap til folks lokale situasjon, enten de bor i slummen i India eller i overflod i Vesten, etterlater han seg over 70 publiserte verk, en orden med over 2200 ordensmedlemmer og aktiviteter i 26 land verden over.

Vi er stolte og takknemlige for å kunne videreføre denne tradisjonen ved Oslo Buddhistsenter.

Du kan lese en kort historie om hans liv her: https://thebuddhistcentre.com/sangharakshita-obituary

Hvis du vil gi en sise gave til Sangharakshita kan du støtte utgivelsen av hans samlede verker: https://www.windhorsepublications.com/sangharakshita-complete-works/


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *